Често срещани грешки при сайтовете

Вашият уеб сайт има голямо значение за успеха на бизнеса Ви. Това ще Ви помогне да генерирате нови клиенти, да стимулирате реализации и да изградите онлайн присъствие за Вашия бранд.

В тази статия ще обърнем внимание на 6-те най-често допускани грешки, които бихте могли да допуснете във вашия уеб сайт.

1. Уеб сайтът Ви няма адаптивен дизайн

Това означава уеб сайтът Ви да не предоставя на потребителя възможно най-доброто изживяване при посещение. С други думи, ако потребител посети Вашия сайт от мобилен телефон, тогава оформлението на сайта няма да се адаптира спрямо големината на екрана, а ще се покаже по същия начин, както от настолен компютър. Това ще затрудни използването на сайта Ви, тъй като ще е видима само част от информацията. Когато предприемете изработка на уеб сайт, не забравяйте за адаптивния дизайн, за да не прогоните мобилните посетители.

2. Не персонализиране на дизайна

Изключително важно е да запомните, че трябва да персонализирате дизайна, за да съответства на стила на бранда Ви. В противен случай ще се сдобиете с уеб сайт, който изглежда точно като хиляди други в интернет пространството. Персонализирането включва и уникално съдържание, опаковано в красив, отзивчив и динамичен дизайн.

3. Използване на жаргони и съкращения

Работите в своята област от години и знаете какво означават всички съкращения и жаргонни думи, но имаме новини за Вас - посетителите на уеб сайта Ви не ги знаят. Ако потребител попадне на Вашия сайт и текстът е пълен с технически жаргони, които не може да разбере, той няма да остане, за да анализира съкращенията Ви.

4. Да не мислим за четливостта

Копирайтингът не само трябва да бъде интересен и опростен, но и дизайнът трябва да е приятен и удобен за очите на посетителите. За да сте сигурни, че потребителите няма да бъдат отблъснати от дизайна, придържайте се към следните правила:

 

5. Лоша навигация

Уеб сайтовете с интуитивна навигация се възнаграждават с повече посетители. Ако не можете да помогнете на потребителите веднага да получат това, което искат, има вероятност те да отидат в сайта на конкурента. Има няколко прости неща, които можете да направите, за да сте сигурни, че Вашият дизайн е интуитивен:

 

6. Остаряла информация и/или дизайн

Всеки уеб сайт изисква редовни актуализации и поддръжка по различни причини.