Какво да обмислим при изработката на сайт

Създаването на уникален уеб сайт за вашия бизнес от наистина добри специалисти е важен момент, който ще гарантира успеха ви сред конкуренцията. За да разберете откъде да започнете и на какво трябва да наблегнете, ще ви дадем няколко насоки.

Каква е идеята на вашия уеб сайт?

Най-напред е важно да знаете каква е мисията на вашия сайт. Той ви трябва само за да запознаете клиентите си с историята на фирмата си и да рекламирате дейността си? Или пък желаете чрез сайта да поддържате онлайн магазин? А може би мечтаете да списвате блог, където да споделяте мислите си с Интернет потребители, имащи сходни интереси?


Според целите на вашия бъдещ уеб сайт, можете се спрете на портфолио сайт, онлайн магазин, сайт за новини, блог, форум и др. Те се различават както по начина на представяне на информацията, така и по функционалностите, които имат. В онлайн магазина например, клиентите имат свободата да разгледат продуктите Ви и да извършват поръчки, да пишат отзиви за продуктите, докато в така наречените брошурни сайтове - те могат единствено да разглеждат продуктите.


Знайте, че на който и вариант да се спрете, можем да ви предложим професионална изработка на сайт според индивидуалните нужди на бизнеса ви. Докато повечето готови системи като wordpress и joomla могат да обезличат визията на фирмата ви, ние предлагаме изработка на индивидуална платформа, с индивидуални функционалности, които представят вашия бизнес в най-добрата светлина и му помагат да се открои сред останалите.


Как да изберете домейн?

Първо нека си отговорим какво представляват домейнът – това е названието на уеб страницата, което въвеждате в адресното поле на своя браузър, за да откриете даден сайт. Пример за домейн е stl.bg.


При избора на домейн е важно да се спрете на кратко име, което е уникално, пасва идеално на целите на бизнеса ви, запомня се лесно, а и също така да е лесно за изписване. Трябва да помислите и за Top Level Domain (TLD), който е завършващият елемент от домейна след точката. Най-популярният такъв е .com, а в България локалният .bg. Но на разположение са и много други, като TLD отново зависи от целите на сайта. Ако е информационен портал например, домейнът може да завърша с info. Ние можем да ви предложим професионална консултация при избор на домейн, както и да ви помогнем за неговото закупуване на добра цена.


Какъв хостинг да изберете?

Уеб хостингът играе важна роля за осигуряване на производителност, скорост и стабилност на уеб сайта. Това е технически носител, който прави уеб сайта ви достъпен за всеки в Интернет. На него се съхраняват всички файлове на вашия сайт.


Тъй като уеб хостингът е толкова важен елемент за съхраняването на какъвто и да е уеб сайт, има и много възможности за избор.


Наличен е така нареченият споделен хостинг, при който няколко уеб сайта се съхраняват на един и същ сървър. Вашите месечни плащания към хостинг доставчика ще ви дадат достъп до определено количество ресурси, които споделяте и с други ползватели, на този сървър. Този тип хостване е най-евтино, но недостатъкът е, че уеб сайтът може да се отваря на моменти по-бавно в случай на пренатоварване на сървъра от другите уеб сайтове на същия сървър.


При виртуален частен сървър вие ще можете да разполагате със сървър само за вашия бизнес, но пък това ще вдигне цената на услугата.


От какви функционалности се нуждае сайтът ви?

Функционалностите на сайта трябва да са свързани тясно с дейността на съответния бизнес. Те са с цел привличане на клиентите, максимално задържане на вниманието им на съответната страница подканването им за извършване на покупка или друго действие. За целта сайтовете могат да поддържат галерия, мултимедия, различни форми на запитвания и други. Функционалностите са различни според вида на сайта и могат да се направят по индивидуално техническо задание.


Маркетинг и SEO оптимизация

Маркетингът на вашият уеб сайт е от ключово значение за популяризиране на бизнеса ви. За рекламна цел на дейността си можете да използвате всякакви социални мрежи като Фейсбук, Инстаграм, Пинтерест и други. Направете акаунт на уеб сайта си в някоя от тези платформи или във всичките, за да добиете популярност и да привлечете повече клиенти. Не забравяйте и за SEO оптимизация или така наречената оптимизация на търсещите машини. Добрите SEO специалисти ще оптимизират съдържанието на сайта ви така, че при търсене в Гугъл сайтът ви да излиза на челни позиции, изпреварвайки всички останали ваши конкуренти.



09.07.2022

Ние правим бизнеса ви дигитален, а успеха ви – постижим.

Ако качеството е основен приоритет във вашата професионална дейност, в лицето на нашия екип ще намерите партньорите, от които винаги сте имали нужда. Оставете се в ръцете на експерти, за да получите експертна оценка и помощ в дигитализирането на вашия бизнес или проект.