Защо е важно да използвате имейли с домейна на сайта ви

Все още ли вашият бизнес използва Gmail, Yahoo, АБВ Поща или друга безплатна услуга за електронна поща, за да комуникира с клиентите си? Ако е така, пропускате възможността да представите бизнеса си професионално, организирано и авторитетно.


Създаването на домейн (име за уебсайта) е една от ранните стъпки, които повечето собственици с предприемат. Това е начинът, по който хората намират компания в мрежата, и това е централна част от идентичността на марката.

Имейлите с домейна на уебсайта ви не просто помагат за комуникация с вашите клиенти, доставчици и др., но могат да се решаващи за разрастването и оцеляването на вашия бизнес.


В тази статия ще обясним защо имейл адрес с домейна на вашия сайт е по-добър за бизнеса ви, без значение дали става дума за онлайн магазин, студио за красота или каквато и да е друга търговска дейност.


Показва, че сте истински професионалисти в брашна

Изборът между бизнес имейл с домейна на уебсайта ви и безплатен имейл може да покаже вашето професионално отношение към клиенти и партньори. По този начин вие давате заявка, че фирмената ви дейност е сериозна. Използването на акаунт в Gmail кара клиентите и хората от вашата таргет група да се чудят дали бизнесът ви не е по-скоро страничен проект, отколкото сериозно начинание.


Изпъкнете от конкуренцията

Използването на безплатен имейл акаунт за бизнес начинание изглежда меко казано несериозно. Това е общоизвестно. Но винаги ще има няколко компании, които не са го разбрали. Използвайки имейл с фирмен домейн, можете да се разграничите от всичките си неразумни конкуренти. Само помислете! Да речем, че си търсите ел. техник. Кое ви вдъхва повече доверие – ако получите имейл от info@electricservice.com, или от dansmith280475@hotmail.com? Определено първият вариант изглежда по-професионално.

За някои хора несериозният имейл адрес е това, което ще ги накара да преминат към друга компания - такава като вашата, която има професионален имидж, благодарение на имейл адрес с домейна на уебсайт си.


Имейл адресът с домейн промотира вашата фирма

Името на вашата компания е най-полезният ви инструмент за брандиране и е чудесно да го използвате и в имейл адреса на вашия бизнес. Вашият бизнес имейл адрес, сам по себе си, има силата да затвърди дейността на фирмата ви. От една страна, клиентите ви ще запомнят по-лесно името на вашата фирма. От друга страна, същите ще запомнят много по-бързо и имейл адресът ви за връзка с вас.


Получавате поверителност

Едно нещо, от което се отказвате, когато използвате безплатна услуга за електронна поща, като тези, предлагани от Google и Microsoft, е поверителността. Къде бихте се почувствали по-добре да съхранявате фирмения си имейл, на сървър, над който нямате контрол, или на такъв, който плащате, за да бъде поддържан по сигурен начин? Добре информираните собственици на бизнеси знаят, че използването на бизнес имейл към домейна на сайта на фирмата, поддържан от техния доверен уеб хост, е по-добрият начин.


Спестява объркване

Обичайно е собствениците на фирми да следят имейлите си от множество устройства. Те трябва да поддържат връзка с клиентите, независимо къде се намират, така че достъпът до входящия имейл на телефона е от решаващо значение. По време на бизнес комуникацията, използвайки безплатен имейл акаунт, може да се объркате. Ако например имате личен акаунт в Gmail и бизнес акаунт в Gmail, имейлите от клиентите може да се загубят в морето от лични имейли. Но ако използвате имейл акаунт към фирмен домейн, е по-лесно да организирате комуникациите си, като държите бизнес и личните имейли напълно разделени.


По-високи нива на сигурност

Обикновено служебният имейл съдържа поверителна информация. Вашите клиенти очакват да пазите тази информация в безопасност, но това е трудно да се обещае, ако използвате безплатна услуга за електронна поща. Доставчиците на безплатни услуги за електронна поща имат огромна потребителска база, така че те представляват привлекателна цел за хакерите. Възможно е също така да загубите достъп до акаунта си. Може би сървърите се сриват във възможно най-лошия момент, точно докато работите по проблем с ценен клиент.

Можете да избегнете подобни разочарования, като управлявате вашите бизнес имейл акаунти на сървърите на вашия доставчик на хостинг услуги. Плащате им и имате пълен контрол над вашия акаунт. И, за разлика от безплатния доставчик на електронна поща, запазването на данните ви в безопасност и достъпността е изключително висок приоритет за вашия уеб хост.


Имате пълен достъп до имейлите на фирмата

Когато вие и служителите ви използвате бизнес имейл акаунти към домейна на фирмата, вие ще можете да следите цялата комуникация с клиентите ви. Дори и някои от служителите ви да напусне, следващият колега ще може много по-бързо да провери работата му и да я довърши. Това обаче трудно би се случило, ако вашите служители кореспондират с клиентите си посредством личните си имейли. Тогава пред бизнеса ви има много рискове.


Използването на имейл адрес с домейна на фирмата ви помага за създаване на професионален имидж, като изпраща сигнал до хората, че приемате бизнеса си сериозно. Той помага за създаването и поддържането на марката и ви отделя от аматьорите. Помага ви да имате пълен контрол над кореспонденцията с клиентите ви.


А вие имате ли професионален имейл адрес за вашия бизнес или предпочитате да се придържате към безплатните услуги?


17.08.2021

Ние правим бизнеса ви дигитален, а успеха ви – постижим.

Ако качеството е основен приоритет във вашата професионална дейност, в лицето на нашия екип ще намерите партньорите, от които винаги сте имали нужда. Оставете се в ръцете на експерти, за да получите експертна оценка и помощ в дигитализирането на вашия бизнес или проект.