Защо да продавате онлайн?

Процесът по вземане на решения за купувача се промени драстично през последните години. Преди да извършат покупка, потребителите провеждат обширни изследвания онлайн, а освен това и финализират покупките си чрез своя смартфон, като по този начин пропускат посещението в традиционните физически магазини.

електронен магазин

За да не загубят хората, които пазаруват онлайн, собствениците на бизнес трябва да се адаптират, какви и къде са клиентите им и да се насочат към онлайн търговията. Всеки клиент би се радвал и би се възползвал от възможността да поръчва необходимите си апродукти от уютна на своя дом, стига да няма съмнения относно качеството, сигурността и доставката по време на своето търсене, както и заплащането след това, когато завършва процеса на своята покупка онлайн.

След направено проучване, последната кампания на масови намаления, известна като "Черен петък", може би най-големият ден за пазаруване през годината, търговските обекти отчетоха 6 милиона по-малко купувачи, в сравнение с резултатите, които са отчетени предната година. Това е спад, който се очаква да продължи и през тази година.

Потребителите не пазаруват само от дома си. Те правят покупки навсякъде, където има wifi или достъп до Интернет.

Добрата новина е, че не е необходимо да се надпреварвате с Amazon или други гиганти в електронната търговия. Професионално разработеният онлайн магазин предоставя възможност дори на по-малките компании да продават онлайн без да се конкурират с по-големите фирми на пазара.

 

Ползи от професионално разработения уеб сайт за e-commerce

онлайн продажби

Продажбата онлайн увеличава обхвата ви. С онлайн магазин вашите печалби вече не са ограничени от броя на клиентите, които могат физически да посетят традиционния ви магазин. Можете да продавате във всички градове на България и дори зад граница, премахвайки географските ограничения.

Вашият онлайн магазин също ви позволява да се погрижите за купувачите, които намират за по-удобно да разглеждат и купуват в моменти, когато физическите магазини не са отворени. Онлайн пазаруването може да спести време както за купувача, така и за търговеца, намалявайки телефонните обаждания относно наличността, спецификациите, работното време или друга информация, лесно намираща се в сайта на  компанията и на продуктовите страници.

Системата за електронна търговия предоставя данни и анализи в реално време за вашите продукти и вашите клиенти. Можете да видите как хората взаимодействат със сайта, какви продукти ги интересуват, какво са изоставили в кошницата си и колко е била стойността на средната покупка. Това са ценни показатели, които ви позволяват да направите корекции, за да задоволите нуждите на вашите клиенти.

Присъствието ви в интернет ще помогне на купувачите да научат за вашия бранд. Пазаруващите прекарват повече време в онлайн пространството от всякога. Чрез качването на предлаганите от вас артикули в своя онлайн магазин, вие подобрявате шансовете си за показване в страниците с резултати от търсене в Google.

 

 

Съвети за изграждане на вашето присъствие онлайн

онлайн плащания

Създайте положително потребителско изживяване. Предоставяйте подробности и информация за продуктите си по ясен и кратък начин. Важно е да помогнете на потребителите да се чувстват сигурни, когато извършват поръчка от вашия онлайн магазин, тъй като не могат да докоснат или изпробват продуктите, които им предлагате.

Уверете се, че информацията е лесно достъпна и няма изненади, като например неочаквани разходи за доставка.

Уверете се, че предлагате опция за бърза поръчка без да е необходима регистрация, както и че опцията за извършване на плащане при финализиране на поръчката е напълно защитена и надеждна, защото голяма част от посетителите на сайта ви биха изоставили количките си, ако е нужно да създадат нов потребителски акаунт или имат проблеми със сигурността на плащанията.

Накарайте клиентите да се чувстват добре относно покупката си и избора, който са направили. Бъдете полезни и персонализирайте изживяването. Точно както при личните взаимодействия, първите впечатления са от значение и в онлайн пространството.

изработка на онлайн магазин

Онлайн магазинът е изключително важен инструмент за разрастване на вашия бизнес, защото ви позволява да организирате продуктите си, да приемате плащания с кредитни карти и да проследявате всички направени поръчки. Друга много важна причина е, че кара бранда ви да изглежда стилно, висококачествено и изключителни професионално, като в същото това време ви помага и да достигнете до много по-широк пазар.


14.06.2020

Ние правим бизнеса ви дигитален, а успеха ви – постижим.

Ако качеството е основен приоритет във вашата професионална дейност, в лицето на нашия екип ще намерите партньорите, от които винаги сте имали нужда. Оставете се в ръцете на експерти, за да получите експертна оценка и помощ в дигитализирането на вашия бизнес или проект.