Защо респонсив дизайнът е важен

Респонсив дизайн
От 21 април 2015г. алгоритъмът на Google включи „мобилност на уеб сайта“ в своите изисквания при класиране. Робот на Google сканира не само за времето на зареждане на всяка страница, но и за Mobile Responsive Design. Ето защо, уеб сайтове, които не са оптимизирани за мобилни устройства, се показват на по-долни позиции в класацията при търсене в Google.

 

Предвид тази съществена промяна в алгоритъма, необходимостта от оптимизиране на уеб сайтовете за мобилни устройства никога не е била по-голяма. И докато компаниите могат да създадат отделен мобилен уеб сайт, за да постигнат тази цел, респонсив дизайнът е значително по-ефективно и по-нискобюджетно решение, което безпроблемно се грижи както за мобилните, така и за настолните потребители. Липсата на Responsive Design може да доведе до загуба на голяма част от потенциалната Ви аудитория.

 

В тази статия ще Ви представим четирите ключови причини, заради които препоръчваме на нашите клиенти, да изберат Mobile Responsive Design.

 

Използването на мобилни устройства постоянно нараства.

В повечето западни страни, около 60% от търсенията се извършват на мобилни устройства, като този процент нараства всяка година. Освен това, 57% от потребителите са „многоекранни“, като имат достъп до уеб сайтовете както на своите настолни компютри, така и на мобилните си устройства.

Все по-голям брой потребители, които търсят в Интернет чрез мобилно устройство, очакват оптимално изживяване по време на целия си престой на сайта Ви. Ако той не изглежда добре на малки екрани или е труден за използване, те просто ще го напуснат и ще отидат някъде другаде.

 

Google предпочита отзивчив дизайн.

Mobile Responsive Design е предпочитан от Google, тъй като не създава две версии на един и същ сайт - настолна и мобилна. По-скоро той изгражда един сайт, който се адаптира и се променя визуално спрямо различните устройства. Този метод е по-ефективен за Google при индексиране.

 

Ефективен и лесен за управление.

Наличието както на десктоп, така и на мобилна версия на фирмения Ви сайт е по-малко ефективно и рентабилно от избора на уеб сайт с Mobile Responsive Design.

Два отделни уеб сайта означава, че Вашият екип трябва да прави всичко по два пъти - от рутинна поддръжка на сайта до провеждане на SEO кампании.

Responsive Design Ви гарантира сайт, който отговаря на нуждите Ви, независимо от размера на екраните, без да изисква допълнителни ресурси.

 

Увеличава реализациите.

Според Google, ако мобилният Ви сайт е труден за навигиране, има 61% шанс посетителите да го напуснат. Ако обаче потребителите имат положително взаимодействие с Вашия сайт на всякакъв тип устройство, шансът да извършат реализация е с 67% по-голям.

Mobile Responsive Design увеличава реализациите, като осигурява безпроблемно и оптимално потребителско изживяване, което всеки потребител цени. Пренасочването към алтернативен URL адрес въз основа на устройството на потребителя, само би ускорило времето за зареждане. Плюс това, Mobile Responsive Design не изисква от потребителя да влага допълнителни усилия, като скролване или приближаване, за лесно навигиране.

 

Респонсив (адаптивен) дизайнът Ви осигурява гъвкавост и гладко потребителско изживяване. Ето защо, ако искате бизнесът Ви да изпъкне, се свържете с нас, ние можем да Ви помогнем с изработка на респонсив уеб сайт.

 


18.08.2020

Ние правим бизнеса ви дигитален, а успеха ви – постижим.

Ако качеството е основен приоритет във вашата професионална дейност, в лицето на нашия екип ще намерите партньорите, от които винаги сте имали нужда. Оставете се в ръцете на експерти, за да получите експертна оценка и помощ в дигитализирането на вашия бизнес или проект.